Rusta Solnas skolor NU!

På bara några år har Solnas skolor avancerat till att tillhöra den bästa fjärdedelen i landet när det gäller kunskapsresultat. Lärartätheten är högre än i andra kommuner. Andelen elever i årskurs nio som fått godkänt i alla ämnen har ökat med 10 prcent. Omfattande resurser har lagts ner på att se till att skolorna håller en rimligt god standard. Så sent som i sommar har vi genomfört många reparationer och förbättringar på Solnas skolor.

Vi är nöjda med mycket vi har gjort men vi inser också att det krävs ytterligare åtgärder för att vi skall nå vårt mål att Solnas skolor skall tillhöra landets främsta.

Folkpartiet i Solnas program med tio punkter för att lyfta nivån på skolorna heter Rusta Solnas skolor Nu. Programmet tar upp de punkter som vi vill genomföra för att nå vårt mål. Det är ett omfattande program som berör läsa-skriva-garanti, rätten att välja förskola och skola, satsa på lärarna och förbättrat IT-stöd för att bara nämna några av punkterna. Mer om programmet kan du läsa på www.rustasolnasskolor.nu.

Den viktigaste frågan är dock att vi måste få bättre skollokaler om vi skall skapa en bra arbetsmiljö för elever och lärare. Trots att vi har satsat mycket pengar under den här mandatperioden anser jag att det finns många brister i våra lokaler. Snuskiga toaletter, omoderna lokaler, gymnastiklokaler som inte är fräscha. Ja, givetvis kan listan bli ännu längre. Många skolor byggdes under den stora bostadsbyggarperioden i Solna under 1960-70-talen och är nu 40-50 år gamla och är i stort behov att upprustning.

Vi vill satsa 200 miljoner kronor under den kommande mandatperioden. Detta är en mycket hög målsättning för samtidigt behöver vi bygga nya skolor och förskolor i våra nya stadsdelar och komplettera med nya förskolor även i befintliga stadsdelar som i exempelvis Råsunda.

Solna har en bra ekonomi. En av de bästa i landet. Vi är även på det området en föregångskommun. Vi tre partier som har styrt Solna sedan 1998, folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna har hushållat, gjort bra fastighetsaffärer, prioriterat och använt dina skattepengar på ett bra sätt. Arbetslösheten är exeptionellt låg i Solna. Det sk obalanstalet, den totala arbetslösheten i förhållande till arbetskraftens storlek är 4,0 % i Solna (arbetslöshet 2,9 % och i arbetsmarknadsåtgärder 1,1 %) i förhållande till riket i sin helhet där den uppgår till 6,8%. Solnas skatteintäkter kommer att öka. Och det är tydligt att Sveriges ekonomi som är starkast i Europa efter Schweiz sakta men säkert blir ännu starkare. Det är därför vi nu ser möjligheter att under den kommande mandatperioden göra en storsatsning på att Rusta Solnas skolor.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s