Arbetslösheten fortsätter att minska i Solna!

Solna är en unik stad på många sätt men främst märks det resultatorienterade arbetet med att skapa bättre livsvillkor för alla medborgarna. Som ett led i detta är det mycket glädjande att se att arbetslösheten fortsatt är låg i Solna och den till och med sjunker.

Den siste mars 2011 uppgick den öppna arbetslösheten i Solna till endast 2,3 procent och räknar man med den totala arbetslösheten i förhållande till arbetskraften så var den 3,6 procent, vilket är en liten minskning sedan februari. Jämfört med Stockholms läns siffra på 4,9 procent eller riket som helhet med 6,5 procent så framgår det att Solna inte bara är Sveriges företagsvänligaste kommun utan även en av de arbetsvänligaste.

Ungdomsarbetslösheten är en stor utmaning i många kommuner. I riket så är den öppna arbetslösheten bland ungdomar 10 procent, i Stockholms län 5 procent och i Solna endast 3,2 procent. Av dessa är det ungefär hälften som är engagerade i olika program med aktivitetsstöd vilket innebär att den öppna arbetslösheten bland ungdomar endast är 1,6 procent i Solna. Detta är en minskning med en halv procentenhet sedan förra månaden. Solna är därmed inte bara en ungdomsvänlig idrotts- och kulturstad utan även en arbetsvänlig stad för ungdommar.

Arbetslösheten minskar även bland de utrikes födda som var inskrivna på arbetsförmedlingen i Solna. Då den totala arbetslösheten i riket uppgick till 12,4 procent och i Stockholms län till 9,9 procent så var den i Solna endast 5,9 procent. Av dessa var 2 procent engagerade i olika program med aktivitetsstöd vilket innebär att den öppna arbetslösheten bland utrikes förda i Solna var 3,9 procent även detta en minskning från föregående månad. Solnas strategiska arbete med integrationsfrågor och ambition att sätta medborgaren i centrum ger konkret resultat och visar på att de satsningar staden gör på en stad för alla är en framgångsrik väg.

För oss folkpartiester är det en självklarhet att se till alla människors möjligheter och att skapa förutsättningar för ett aktivt deltagande i samhället för alla.

Neven Milivojevic

1:e vice ordförande Solna stads kompetensnämnd

Ersättare i Solna kommunfullmäktige

Vice ordförande i Folkpartiet i Solna

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s