Goda förebilder skapar hopp

Tom Hedman, Naziha Hariri, Leo Razzak, Ahmed Abdirahim

Tom Hedman, Naziha Hariri, Leo Razzak, Ahmed Abdirahim

Nyligen besökte undertecknad och en av Solnas främsta ungdomspolitiker, Tom Hedman, Fryshuset och deltog i en diskussion om hur vi motverkar ungdomars utanförskap.

Fryshuset har under sina 27 år gjort ett remarkabelt arbete för unga människors engagemang och skapat många livschanser för unga i utanförskap. Man har också gjort betydelsefulla insatser kring frågor som rör tolerans och respekt för andra.

Min reflektion är att Solna gör mycket för att stödja ungdomar på olika sätt med bland annat stora satsningar på idrott och kultur men att det finns mycket mer att göra även för oss. Arbetar vi tillräckligt med förebyggande arbete och kan vi göra mer? Självklart kan vi göra mer. Det handlar inte alltid om resurser utan om prioriteringar i samhället.

Fryshuset arbetar aktivt för att stärka ungdomars självkänsla, kreativitet och initiativkraft och för att ge unga möjligheter att påverka och forma sin egen situation.

Kanske är detta ledord som vi som förtroendevalda även ska ha vad gäller verksamheter som berör unga i Solna? Att skapa goda förutsättningar för fritidsaktiviteter kan vara en del men även att satsa på trivsamma skol- och inlärningsmiljöer. Att tidigt erbjuda barn och ungdomar ett stöd och en inspiration. Vi behöver fundera vidare på hur vi i Solna kan arbeta mer med att lyfta fram goda och fler förebilder för ungdomar.

Förebilder som kan vara som Leo Razzak, Naziha Hariri och Ahmed Abdirahim från Fryshuset eller som Tom Hedman från Folkpartiet i Solna.

Neven Milivojevic

Folkpartiet Solna

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Goda förebilder skapar hopp

  1. Adam Sjöborg

    Satt just och tänkte på samma sak här om dagen när jag kom hem till min lya här i London. Det finns ett gäng barn i yngre tonåren, även yngre, som brukar hålla till i vår trappuppgång. Deras gangster attityd brukar falla söner så fort man hälsar på dem, då ställer de sig närmast i honnör och hälsar artigt.

    Men faktum är att de redan har börjat röka, slänger skräp omkring sig så området ser ut som en soptipp, klotter börjar dyka upp i området och en hel del tomma ölburkar har börjat dyka upp. De är barn som man kallar för ”up to no good”, men de är samtidigt barn med hjärtat på rätt ställe, men någon behöver ta tag i dem. Ge dem en ungdomsgård, vad som helst utom en sliten trappuppgång.

    Valet av förebilder kan även säga en hel del om en person i fråga. Det känns dock idag som vi lär oss se upp till fel kategori människor. Där kändisskap prioriteras högre än god personlighet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s