Ett bättre 2012 för alla

Alla kända julsånger handlar om hur mysig julen är, hur friden sänker sig över alla länder och alla folk. Visst är det skönt att för en stund glömma väpnade konflikter, människosmugglare, flyktingtragedier, miljökatastrofer, hemlösa och finanskris. Vi stressar runt i butikerna för att hitta de ”rätta” julklapparna, planerar julmaten och vilka vi ska fira julen med. Vi vill att allt ska bli perfekt!

Stora delar av vår värld firar inte jul. De har andra högtider som uppmärksammar samma värden och värderingar som vår jul. Deras önskan om frid och frihet är minst lika viktig och får inte glömmas bort. Att få fira vilken högtid som helst utan att bli trakasserad är en självklarhet för oss, men en dröm för många.

Nobels fredspris tilldelades i år tre otroligt modiga kvinnor. De nöjde sig inte bara med att önska och att drömma. De har med sitt engagemang visat en hel värld att det är möjligt att förändra, att det lönar sig att inte ge upp.

Vilka förebilder! Tack Tawakkul Karman, Ellen Johnson Sirleaf och Leymah Gbowee! Ni har gett oss alla hopp om en bättre värld för alla!

Marianne Damström Gereben

Ordförande FP Solna

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Ett bättre 2012 för alla

  1. Liberalen

    Vad glad jag blir när jag läser det här. Ett verkligt liberalt parti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s