Satsning på utrikes födda kvinnor

Onsdagen den 8 februari beslutade Kompetensnämnden i Solna att förstärka arbetet med att stödja några av de mest utsatta i arbetslivet, nämligen utrikes födda kvinnor.

Det är en självklarhet för en socialliberal att värna om dem vars röst inte hörs i samhället och som samtidigt inte har samma förutsättningar som de allra flesta till ett arbete och därmed en bättre förutsättning till makten över sitt liv. 

Forskning visar att det på arbetsmarknaden är utrikes födda som drabbas först vid konjunktursvängningar. Vi vet därigenom också att det är utrikes födda kvinnor och särskilt de som är ensamstående med barn som drabbas hårdast.

I satsningen i Solna, som pågått i projektform under ett år, så erbjuds de utrikes födda som studerar på Svenska för invandrare (SFI) med försörjningsstöd heltidsinsatser med syftet att de ska närma sig arbetsmarknaden. Efter bara ett år med insatserna så är det nästan hälften som lyckats gå vidare och inte längre är beroende av försörjningsstöd. Nu beslutar nämnden att tillstyrka att arbetet fortsäter och utvecklas.

Detta beslut är en viktig markering för att visa vad vi prioriterar. Personer som kommer ut på arbetsmarknaden få inte bara en bättre ekonomi utan upplever ofta att deras tid i utanförskap bryts samt att situationen för hela familjen blir mycket bättre. Folkpartiets politik för utbildning och integration för arbetsföra utrikes födda utan arbete betyder att människors livschanser blir fler.

Neven Nilivojevic

Vice ordförande i Solna stads Kompetensnämnd

 

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Satsning på utrikes födda kvinnor

  1. Per Hammar

    Bra satsning! Klockren liberal politik i praktiken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s