Stor satsning på Bergshamra

Många bergshamrabor är oroliga för att bergshamra centrum håller på att dö. Gapande tomma lokaler och kontrakt som inte förnyats har skapat oro. Men Bergshamra centrum håller inte på att dö. Tvärt om. Signalisten har långtgående planer på att förbättra, upprusta och bygga nya bostäder. Den enda anledningen till att lokaler hållits tomma är för att inrymma de verksamheter som under ombyggnationen behöver evakueringslokaler.

Bergshamra centrum ska förnyas. Vårdcentralen ska få nya ändamålsenliga lokaler och det ska bli mer fart i centrum med ökad handeln. Förslaget har arbetas fram av Signalisten i medborgardialog med bershamraborna under hösten 2010 och en detaljplan håller på att tas fram.

De största förändringarna omfattar en ny livsmedelslokal och att vårdcentralen får nya fräscha lokaler. Målet är ett fungerande närcentrum för de som bor och vistas i Bergshamra.

De nya bostäder som planeras omkring panncentralen kommer kräva en längre förberedelse och byggstarten beräknas ske tidigast 2013.

Anna Attergren Granath

Ledamot i Signalisten (FP)

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Stor satsning på Bergshamra

 1. Det är bra att Signalisten satsar på ett närcentrum i Bergshamra, men ett förbättrat närcentrum kräver också ett större kundunderlag. I annat fall kommer den nedåtgående spiralen att fortsätta. Hur går det med planerna på en förtätning av bebyggelsen omkring centrum? Räcker det med de nya byggplanerna, eller behövs det fler bostäder än de som planeras för närvarande?

 2. Paula Goldea

  Hej!

  Finns det möjlighet att skicka mail till dig, kan jag få din mailadress?
  Jag heter Paula Goldea och hyr lokal i Bergshamra Centrum, fotvården.
  Vill gärna skicka dig mina synpunkter, frågor.

  Med vänliga hälsningar
  Paula Goldea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s