Vad ska du göra i sommar?

Det måste vara den mest vanliga frågan i dessa dagar i Sverige. De flesta berättar då om planer för semesterveckorna. Planer på någon resa eller några veckor på landet. Det är dessa planer som gjort de mörka vintermånaderna uthärdliga. Men semester, det är något man har om man har ett arbete och som socialliberal är det självklart att värna om de som inte har samma förutsättningar som majoriteten.
En stor grupp av Sveriges ungdomar vet inte när de kommer att kunna ha semesterplaner, det är ungdomar som varken studerar eller har ett arbete att gå till. Det är ingen hemlighet att vi inom FP Solna varit avvaktande inför Folkpartiets förslag till ungdomsavtal. Att signalera att en ung människas arbete inte är lika mycket värt som den vuxnes får inga ovationer. Men när man kombinerar en lägre ingångslön med utbildning, då blir det genast mer intressant. Då blir plötsligt signalen att arbetsgivaren är beredd att satsa lite mer tid på den som kommer som ny. Då blir signalen att vi ser en framtid. En ljusnande framtid, som studenterna sjunger glatt i dessa dagar.
Som socialliberal vandrar mina tankar också till alla de barn och ungdomar vars famlijers ekonomiska situation inte gör det möjligt att se fram emot sommaren. Hur kan vi inom politiken se till att deras sommarlov blir några positiva veckor, istället för en ångestfylld väntan på att skolan ska börja? Vi kan börja med att se till att erbjuda dem roliga och lättillgängliga aktiviteter på hemmaplan. Vi kan se till att den närmiljö de vistas i – fritidsgårdarna, parkerna och baden- är fräscha och har personal på plats som ser fram emot att tillbringa sommardagarna med dem. Och när de kommer tillbaka till skolan i höst ska de mötas av trevliga upprustade lokaler. Vi har inte glömt vårt löfte till solnaborna om att vi vill Rusta Solnas skolor och att Solna ska vara en En stad för alla. Vi tar ansvar för en sund ekonomi, men det är lika viktigt att vi har en skola, vård och omsorg med kvaité. Det tummar vi inte på, i Solna är FP en garant för att det förblir en balans mellan detta!

Jag önskar en en skön sommar och ser fram emot att träffa er alla i höst igen!

Marianne Damström Gereben

Ordförande Folkpartiet Solna

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s