Leende tomtar med farliga syften

ImageI dag kom ett julkort med tomtar på, men inte vilka tomtar som helst utan ett med fem representanter från Sverigedemokraterna med tomteluva på. Representanter för ett parti som i opinionsundersökningar aspirerar på att bli Sveriges tredje största parti. Inte undra på att tomtarna ser glada ut på julkortet.

En av de främsta företrädarna, den förste tomten på kortet heter Elena Yurkovskaya och kommer från Ryssland.  Hon uttalade för några år sedan följande kring personer som flyr krig och svält till Sverige:

– En immigrant som kommer till Sverige från sådana länder som Afrika eller Afghanistan kommer ibland med två tusen alla möjliga sorters parasiter i sin kropp. Kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många och hundar sitter ju i karantän.”.

Hon sa vidare följande inför en dold mikrofon:

”- Vi får rena rama analfabetister. Sådana människor från stenåldern. Man måste lära dem från början att man inte äter bara med händerna, utan ibland med skeden, vet du vad. Och de kallar dem för enorma mängder arbetskraft, men de är totalt okunniga. Det enda de kan klara är att skrapa tuggummi från gatan, men vi behöver inte så många av just sådan arbetskraft, vet du vi har inte så många tuggummi.”.

Som liberal blir man illamående och upprörd. Ifall vi inte hade haft utländsk arbetskraft i Sverige så skulle vi inte haft någon välfärdsstat och inte heller så skulle vård-, omsorgs- och skolsektorn fungera idag. Ifall var tredje solnabo som har något utländskt påbrå inte skulle finnas här så skulle vi ha ett mycket fattigare samhälle. Kanske till och med att Elena själv inte skulle varit i Sverige med den politik hon förespråkar?

Visst måste vi diskutera om hur vi hanterar integrationspolitiken i Sverige, om hur vi bryter människors utanförskap genom att skapa livschanser och om hur vi skapar likvärdiga förutsättningar i ett mångkulturellt samhälle, men då måste vi ha en liknande värdegrund. Den värdegrund tomtarna på julkortet representerar är mig helt främmande och jag hoppas att vi slipper dem i Solnas kommunfullmäktige.

Neven Milivojevic

Vice ordförande, Folkpartiet i Solna

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=2867908

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Leende tomtar med farliga syften

  1. Urban E

    ”Folkpartiet är politikens fikarumsrasister.”´/Lisa Magnusson, krönikör

  2. Urban E

    Vi har flera hundratusen arbetslösa. Samtidigt är det en skriande bostadsbrist. Varför inte låta de som redan finns här får en rimlig chans till arbete och bostad? Både såna som min dotter på 20 år som invandraren Mustafa i samma ålder. Mot den bakgrunden tycker jag det är rimligt att vi kraftigt drar ned invandringen under kanske upp till 10 år. Det är den tanken jag har för att vilja diskutera invandringspolitiken. Eftersom SD är det enda partiet som stödjer detta så går min röst dit. Inte av några rasistiska skäl eller stöd för odemokratiska ideologier.
    För mig är det logiken som styr.

  3. Urban: Jag respekterar ditt val. Vad gäller företrädarnas grundvärderingar så får de tala för sig själva. Vad gäller citatet så säger det nog mer om personen som formulerat det än om Folkpartiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s