Fler sommarjobb i Solna och satsning på ungdomar med funktionsnedsättning

Solna gör nu en nysatsning på sommarjobb för ungdomar och i samarbete med det lokala näringslivet så kommer det finnas fler sommarjobb än tidigare i staden. En nyhet är att det på folkpartistiskt initiativ även sker en satsning på att skapa fler förutsättningar för ungdomar med en funktionsnedsättning att få sommarjobb.

Att få ha haft ett sommarjobb och fått erfarenheter och referenser från arbetsmarknaden ökar chanserna för unga människor att få jobb, och detta inte minst för gruppen ungdomar med funktionsnedsättning då dessa unga medborgare ofta har mycket svårare att komma in på arbetsmarknaden. Därför är det viktigt och glädjande att Solna nu satsar på denna målgrupp.

Ansökningstiden för sommarjobb 2013, är 11-31 mars och du ansöker om ett sommarjobb via stadens e-tjänst på Solnas stads hemsida. Där finns också all annan relevant information. Ifall du har behov av att fråga något så kan du också kontakta projektledaren för sommarjobb Lotten Jonsson på telefon 08-705 66 12.

Jag hoppas också att många arbetsgivare och arbetsledare, både inom staden och det privata näringslivet, tar vara på möjligheten att ge chansen till ett sommarjobb till en ungdom med en funktionsnedsättning. Det är viktigt att vi alla bidrar till ett socialt och medmänskligt ansvar i samhället och att vi ger livschanser till alla.

Neven Milivojevic (FP)

Vice ordförande i Kompetensnämnden

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Folkpartiet, Solna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s