Solna landets bästa kommun att bo i

SolnaSolna är den bästa svenska kommunen att bo i. Åtminstone enligt nyhetsmagasinet Fokus årliga ranking över landets samtliga 290 kommuner. Det innebär en rejäl förbättring från fjolåret, då Solna placerade sig på plats 22.

Tillsammans med Pehr Granfalk har jag idag tagit emot utmärkelsen.

Fokus rankar landets kommuner utifrån fyra kategorier: Att vara ung, Att vara gammal, Att ha familj och Att arbeta. Särskilt framstående är Solna i kategorierna ”Att vara ung” samt ”Att ha familj” där vi placerar oss på första respektive andra plats.

Det är en glädjande placering som vi har fått. Samtidigt får vi inte slå oss till ro, vi behöver fortsätta att jobba för att Solna ska vara en bra stad att växa upp i. I det arbetet är bland annat kommunens stöd för ett aktivt fritids- och kulturliv för barn och unga viktigt.

Rankingar av det här slaget är intressanta att ta del av. Samtidigt kan man inte komma ifrån att det är väldigt svårt att värdera de olika faktorerna. I slutändan är det avgörande hur människor själva upplever sin livssituation och kommun. Jag tror att vi ska vara ödmjuka för att dessa upplevelser varierar, och vi som kommun och ansvariga politiker får aldrig slå oss till ro.

Läs mer av Anders Ekegren på hans blogg.

Marianne Damström Gereben

Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Solna landets bästa kommun att bo i

  1. Nils Hagberg

    Jag måste säga att jag är rejält förvånad att Solna placerar sig så högt vad gäller ”att vara ung” och ”att ha familj”.

  2. Konstigt att ingen allianspolitiker kan reflektera över att man är näst bäst enligt sydsvenska handleskammaren och Swebank på ”att ha familj” samtidigt som Barn- och ungdomsnämnden möter de kraftigaste offentliga protesterna på trettio år mot hur man sköter sitt förtroendeuppdrag. Hur tjocka väggar har ni i stadshuset egentligen?

    • Som jag skrev, så är det svårt att värdera rankingar av det här slaget, och vi måste självklart vara lyhörda för hur alla vi som bor i Solna tycker att verkligheten för just oss ser ut. De flesta av oss sitter inte i stadshuset utan är fritidspolitiker, vi befinner oss utanför stadshusets väggar största delen av vår tid. FP har träffat olika nätverk som bildats för att uppmärksamma oss på viktiga frågor. Behov och förutsättningar förändras hela tiden för oss solnabor, vi som valt att aktivera oss politisk och som fått förtroendeposter får aldrig slå oss till ro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s