Webbsändningar från fullmäktige nu i gång

I måndags var det premiär för webbsändningar av kommunfullmäktiges sammanträden i Solna. Detta är något som Folkpartiet länge velat ha, och som det också rått stor enighet om mellan partierna i fullmäktige. Efter många om och men är nu systemet äntligen i gång.

Det kanske inte kommer att vara så höga tittarsiffror för hela fullmäktige från början till slut, men det här blir ett enkelt sätt för fler Solnabor att kunna följa diskussionen hemifrån i en särskild fråga som intresserar – en lokal trafikfråga, ett nytt byggprojekt, situationen i förskolan eller vad det nu kan vara.

Sändningarna kommer att arkiveras på stadens webbplats. På så sätt blir det möjligt för allmänheten att gå tillbaka långt i efterhand för att få veta exakt vad olika partier och olika politiker sagt i en viss fråga. Det är en liten men viktig pusselbit för att förbättra den lokala debatten, och därmed också den lokala demokratin.

Än så länge ligger webbfilmen ute som en enda fil, som dessutom påstås vara över 13 timmar lång, men så länge höll vi verkligen inte på i måndags) Nästa steg bör vara att arkiverade sändningar delas upp i kortare klipp så att man direkt kan klicka på filmen för det ärende man är intresserad av.

Men nu är i varje fall första steget taget, och det är bra. (Läs också vad min partivän Peter Edholm skriver på sin blogg.)

Martin Andreasson (FP)
1:e vice ordförande i socialnämnden

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Solna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s