Satsning på ungdomar med funktionsnedsättning en succé!

Sann socialliberalism i praktiken! På ett initiativ av Neven Milivojevic (FP), 1:e vice ordförande i Kompetensnämnden i Solna, taget i kommunfullmäktige förra året, satsade Solna stad särskilt på att möjliggöra för ungdomar med en funktionsnedsättning att kunna få ett sommarjobb i år.

I samband med slutrapporten som presenterades igår kunde det konstateras att satsningen på just denna utsatta målgrupp var en succé!

Ungdomar med olika funktionsnedsättningar är en grupp som står ännu längre från arbetsmarknaden än ungdomar i allmänhet. Detta återspeglas i mycket högre arbetslöshet bland unga vuxna med en funktionsnedsättning. Att få möjlighet till ett sommarjobb kan vara avgörande för att få in ingång på arbetsmarknaden. Att få en ingång på arbetsmarknaden är ofta en förutsättning för självförsörjning och därmed ett fritt och värdigt liv. Tyvärr så är det alltför ofta som ungdomar med en funktionsnedsättning inte får möjlighet till sommarjobb då förutsättningar eller handledning inte anpassas.

För socialliberaler så är detta en grundläggande värdering, det vill säga att vi ska rusta alla människor för ett självständigt och rikt liv och därför är det naturligt att man skapar förutsättningar för att denna grupp ungdomar får möjligheter till sommarjobb på samma villkor, även om det skulle innebära ett extra stöd.

Solna stad dubblerade antalet sommarjobb i år, från 55 jobb till 109. Detta bland annat tack vare ett samarbete med näringslivet. Av de tio sökande ungdomarna med en funktionsnedsättning så skapades det förutsättningar för alla att få ett sommarjobb. Utvärderingen visar på mycket hög nöjdhet med sommarjobben samt att alla var kvar på sina tilldelade sommarjobb hela perioden.

Folkpartiet kommer fortsätta driva på för en satsning på fler sommarjobb samt att just ungdomar med en funktionsnedsättning ska vara en prioriterad grupp. Man brukar säga att små tuvor ofta välter stora lass och på samma sätt kan man se att små insatser och satsningar ofta kan förändra människors liv och framgångsmöjligheter.

Neven Milivojevic

Vice ordförande Folkpartiet i Solna

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Folkpartiet, Neven Milivojevic, Solna, Sommarjobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s