Nya Ulriksdalsskolan växer fram

Lars på Ulriksdalsskolans tak

Just nu byggs en helt ny skola i Solna, Ulriksdalsskolan, som håller på att färdigställas vid Ulriksdals station och som ska stå färdig till höstterminsstarten augusti 2014. Skolan är den första som byggs i Solna på 40 år, kostnaden är beräknad till en kvarts miljard och den kommer att rymma 900 elever när den är färdigbyggd.

Den nya Ulriksdalsskolan är ett led i folkpartiets krav i valrörelsen 2010 att ge Solnas barn en god undervisningsmiljö. De cirka 500 eleverna i den närliggande Bagartorpsskolan kommer att lämna dagens slitna skollokaler till förmån för landets mest moderna skola med bibliotek, matsal med eget tillagningskök, fullstor idrottshall och den senaste datatekniken med bl a interaktiva väggtavlor i varje klassrum. I takt med att Järvastadens byggs ut och de nya bostäderna där fylls med nya unga solnabor kommer skolan att växa under ett antal år tills är fylld med de 900 elever skolan är byggd för.

Häromdagen besökte jag skolbygget tillsammans med några elever i årskurs ett från Bagartorpsskolan som har fått i specialuppgift att följa bygget tills dess att de flyttar in i sin nya skola. Det var ett intressant studiebesök och jag fascinerades av hur fort byggandet sker idag. Om knappt ett år står skolan klar och det är härligt att se hur folkpartiets ambitioner med att göra skolmiljön bättre i Solna fortskrider med oförminskad takt.

Lars Granath

1:e vice ordförande (FP) i Barn- och utbildningsnämnden i Solna

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s